Душа

Така тендітна, ніжна, мила,
Повна спокуси, віри та любові,
Не знана кривди, завжди щіра,
Жадає злагоди, любові.

Жадає миру, сонця, волі !
Жадає правди, а не кривди.
Очей щоб блиск, раділи діти,
Щоб можна жити, жити, жити!

Отримує вона натомість:
Лиш біль і жаль, криваві рози,
Розбите серце, розпач, сльози.
Неспокій, смуток та загрози.

Вона благає – дайте спокій!
Чисте повітря, волю дайте!...
Скажімо НІ війні ! і знайте:
Чудово жити в мирнім краї !


Рецензии