Выльною птахою

Вільною птахою

Вільною птахою я б полетіла
В давнє щасливе дитинство моє.
Може б подружок своїх там зустріла…
(Хай їм Господь довгі роки дає).

Хочу побачити знову берізку,
Їй довіряла секрети мої.
Треба мені їй вклонитися низько
Й щедрій на радощі рідній землі.

Знову почути ті співи пташині,
Що ублажали серденько моє.
Мелодій ті звуки чую донині,
Тільки в село повернувшись своє.

Неба блакитного чисте озерце –
Рідного краю чарівна краса,
Взяти з криниці водиці відерце,
Чути, як в лузі співає коса.

Слухаю пісню і миттю хмілію,
Згадую юність у шепоті трав.
Як то було? Я сказати не смію,
Бо до нестями мене цілував.

Вільною птахою я б полетіла
В юнії роки щасливі мої,
Там же кохання я вперше зустріла
Під поцілунки жагучі твої.


Рецензии
Изумительно поэтичные строки!!! Образно, нежно, романтичною
Трепетно! Люблю Ваши стихи,но, особенною, на украинской
Мове! СКОЛЬКО В НИХ ТЕПЛА ДОБРА ДУШЕВНОСТИ.!..ТАКОЕ МОЖЕТ ПЕРЕДАТЬ ТОЛЬКО МОВА!.. СПАСИБО, ВЕРОЧКА!

Лариса Евмина   26.10.2021 01:23     Заявить о нарушении
Мне приятны твои отзывы. Только жаль, что на украинском языке приходят мысли очень редко. Если пообщаюсь с Димой, снова вспомню рідну мову.
Обнимаю, Вера

Вера Кириченко   26.10.2021 12:07   Заявить о нарушении