Как се затваря врата

Как се затваря врата               
Автор: Р. Русев

Не научи ме да си тръгвам от теб,
не разбрах как се затваря
врата след довиждане.
Все така върви след мене грехът,
все така врати
полузатворени има.
Капки мъка има след мен,
като капки кръв
от пръст убоден от роза.
Няма рана,
само рехави капки редят,
тънка червена пътека.
Ако се върна назад,
знам, че вратата
открехната два пръста ме чака,
просто си мисля
как да направя така,
да запомня...               
Как се затваря врата
след довиждане...


Рецензии