Лина Костенко. Черная магия ночи

Это не чудо, а чад, такой любви боюсь я.
Черная магия ночи, скажи мне голосом рек -
эта тревога и нежность, рай без изгнанья,
счастье, как в сказке,- бывает такое ль навек?

Из озарений своих незаметно что мы теряем?
Разум мечется как! Душа мается как!
Будь навеки моим необычным, тебя заклинаю!
Черная магия ночи, скажи мне голосом рек.

Оригинал:

ЧОРНА МАГIЯ НОЧI

Це  не  чудо,  це  чад,  мені  страшно  такого  кохання.
Чорна  магія  ночі,  скажи  мені  голосом  рік  -
ця  тривога,  ця  ніжність,
незатьмарений  рай  без  вагання,
заворожене  щастя,  -  чи  буває  таке  навік?

Що  з  осяянь  своїх  ми  щодня  непомітно  втрачаєм?
Як  сахається  розум!  Втомилась  душа  від  шулік.
Заклинаю  тебе,  будь  навіки  мені  незвичайним!
Чорна  магія  ночі,  скажи  мені  голосом  рік.


Рецензии