Токмо о себе

Азъ всему миру свет,
Азъ прежде всех век,
Азъ престолу сему,
Азъ тьмою в твоем дому.

Сим всемогущего свет,
И немощного тьма,
Сущая сила та,
Бренна словно война.

Начало сего бытия,
Исхода начала конец,
Средина бренна пути,
Дорогой пути брести.

Славу азъ обрету,
Токмо волю предам,
Грешным за грех воздам,
Свет и тьму неимам.

Слушать глагол дано,
Мой неприложный закон,
Неверные мысли гони,
Было так искони.

Вотще со мной говорить,
Не слышать меня вотще,
Всуе меня неимам,
Ответ мой многим годам.

Оныя правды глаза,
Не видя и зриши всех,
Грядущая подле тьма,
Невидевшая во век.

Мудр не мудр тот,
Кто славы не возопит,
Громче гласа кричит,
Силы своей не величит.


Рецензии