Пiсня калинова лунаE...

      Пісня калинова лунає...

За обрій сонечко скотилось,
Край неба спалахнув і згас,
Поквапилось на той бік Світу –
Теплого дня настав там час.

В нічному полі небокраю
Сиплять отарами зірки,
З-за даху до них виринає
Рогатий місяць-молодик.

А в хаті молода дівчина
Рушник весільний вишива –
Коли зустрінеться хлопчина,
Сирітку бідну покоха?

Хто захистить та приголубить?
Жива душа – росить сльоза.
Журба дівоньку красну сушить –
Сумної пісеньки співа.

Зірок питає – де ж мій милий?
В віконце місяць загляда,
Де забарився чорнобривий?
Ніхто не відає, не зна.

Пісня калинова лунає –
Ти мій яснесенькій, почуй!
До мене стежка завертає –
Устоньки, слізоньки цілуй!

В нічному полі небокраю
Сиплять отарами зірки,
З-за даху до них виринає
Рогатий місяць-молодик.

Пісня калинова лунає –
Ти мій яснесенький, почуй!
Устоньки милії цілуй!

Пісня калинова лунає...
                20.VI.2017р.


Рецензии