Как се съшива любов

Как се съшива любов
Автор: Р. Русев               

Как се съшива от парчета- любов?
С колко шева се прави?
И да е скроена така,
без излишни сълзи
и дълбоки в душата ни рани...
Да я съшия така,
че да е здрава,,
щом отеснее  от мисли?
С какъв конец да я шия,
щом ще е толкова чиста?
С бели конци- от любов,
с нишки от чувства направени
и тях в нея втъкани.
Като в гоблен ще си вадя очите,
бод след бод ще бродирам ,
ще зашия в нея мечтите си,
и теб, любов, в тях ще зашия.
Ще те съшия, любов,
ще събера парчетата шарени,
кърпени, мъчни,
понякога тъжни,
картина ще сторя от тях,
картина за влюбени.
От любов ще съшия любов...
Ала къде си...
Без тебе сам
се изгубих...
Някъде...


Рецензии