Синдром недопитоi склянки

Синдром недопитої склянки

Людський характер визначають вчинки,
вони, як лакмусовий папірець.
Коли справляють після жнив обжинки –
поглянь уважно, як смакує жнець.

Бо, зазвичай, він так же і у полі
виконував роботу будь-яку.
З таким завзяттям буде й у стодолі
трудитись восени вже, на току.

Про що говорить непорожня миска
чи недопита склянка, хліба шмат?
З таких працівників немає зиску,
їх, зазвичай, не варто брати в штат.

У сиву давнину завжди до столу
саджався зразу незнайомий гість
й уважно придивлялись, чи не кволо
той кандидат у першу чергу їсть!

21.02.2018


Рецензии