Джеспiлiтовi смужки

Джеспілітові смужки – криваві і металеві -
Ніби річки та їх береги.

…Кожна шахова дошка належить двом королевам:
Всі проталини, всі сніги.

Кожен шмат джеспіліту має дві вдачі:
Чорний блискіт, червоний чар.
Що є річка, що – берег, і що це значить?

...Королевам знов не до чвар:
Може краще ковзати своїм снігом білим,
Чорним лісом своїм блукать,
В паралельних світах милуватись милим
І загублений час повертать,
Ніж ізнов беззмістовно ставати до герцю
Наражати на жах королів?

...Паралельні річки в джеспілітовім серці
Червно-чорні – хтось спопелив...
Ніби м’язи – криваві і металеві
Джеспілітові потічки.

І над прірвою – дошка. Там дві королеви –
Біла й чорна застиглі свічки.


16.02.18


Рецензии