Ий еда сылнештеш

ИЙ ЕДА СЫЛНЕШТЕШ

Алексей ПЕТРОВ

Адак ш;ртнь; шыже, шыман шыргыжалын,
Поян чесет дене улан* толынат.
Шочмо вер кумдыкеш эше сылныракын
Йомакысе семын чиям шавенат.

Чевергалше пызлын йошкар ал шерже
Й;двел мардеж дене ч;чка койшланен.
Улан*ше ялемын чыла, кажне суртшо
Ласка илыш дене ила куанен.

Вияш п;нчыла уремна шуйналт возын,
Кумыл н;лтыш; муро йон*га кас юж ден.
Кажне пече воктен ал  поланын орлан*гыже
Эрвел ;жарала кечылдат чеверген.

Колхоз клат тич туто шурно лын* темын.
Пыл гай койын ял вольык сурт еда ошкеда.
А пасушто, с;ан сывын гай, ужаргалын,
Уржа озым вес ийлан умен кушкылда.

Йырым ваш яндар юж. Ял покшел п;я в;дш;,
Ш;ртньо шыже толмек, яндарешт йылгыжеш.
Эрласе улан жапна, Марий Олман у т;сш;
Мемнан партий ой почеш ий еда сылнештеш.

1960 ий.

Да, совет жапыште тыге лийын, кеч тудо пагытым кызыт вурсат. А кызытше... Пешак Икоян Рассея... Тыге ынде: ко миллион дене шолыштеш, ко 10 тужем дене илаш толаша...


Рецензии