Срна

Моја душо! Срно моја!
Млада рањена ти била.
Чекаш своју смрт похлепно
И не тражиш другу срећу.
Сунце се диже би горе,
Нема ветра у тишини.
Јеси ли крај неке шуме?
Шта ти чујеш? Чиме дишеш?
Што не пијеш старо вино?
Што не бираш суво цвеће?
Или ти не памтиш данас
Кога заволе још јуче?


Рецензии