Серця розпач

Аби не бачити нічого,
я очі щільно затулю, -
не хочу ні брехні, ні правди,
як відчуваю, що люблю!

- Помилуй мене, святий Боже! -
щораз благаю я чимдуж, -
десь як почуєш мене, може,
тобі навіки я скорюсь!

Так, має бути корінь правди, 
життя його не омина, -
схиляюсь низько, щоб не впасти,
і не дістать безодні дна!

На південь відлетять лелеки,
вбереться в сіре далечінь, -
чекати серцем недоречно
серед пояснень і причин...

Брехня вселяє в серце розпач -
вона лунає звідусіль, -
і трьох життів не стане поспіль,
щоб подолать той клятий біль!

11.02.2018


Рецензии