Застава

ЗАСТАВА 
Тръгнала съм смело към финала.
Бог поиска ли ще ме отнеме.
Но още стъпвам в приказката бяла,
с усмихналото се лице до мене.
Устните му мислите изтриват.
Пръстите искрящо вино будят.
Очите му безпаметно опиват.
В кладенчиви истини ме водят.
Преследват ме.
И дебнат от засада.
Лъкатуша смаяно до него.
Мракът арестуван е. 
Пропада
в лазура на зениците погребан.
         
Стъкмила е магията  застава.
Патрулът е на вишката.
И дебне.
Не мен, а обичта ми надзирава,
как сграбчва ме уханна ненагледна.

Тръгнала съм смело по финала.
Може би затуй съм непокорна.
Лебедова песен  е простряла
верността над обич илюзорна.
                26.112014г.


Рецензии