Ёжики помощники

Їжачки помічники.

(казка)
Ранок зазирнув  в віконце:
Спить родина їжаків,
Хмари не пускають сонце-
Місяць ще не відлетів.
Тільки бабця Їжачиха
Тупотить, не спиться їй,
То закашляє, то пчихне
Важко вже не молодій…
Щось буркоче там тихенько,
Заглядає у шпарки
Раптом :- Ось мої рідненькі!-
У кульочку  огірки .
Кіт на неї подивися
Розтягнувсь по довжині
В нього знову час з’явився
Відпочити в тишині.
Бабця знов зашаруділа,
Взула тапці, тай на двір,
Вже надворі щось крехтіла,
Що поганий в неї зір.
А в цей час промінчик сонця
Проміж  хмари прошмигнув,
Зазирнув в мале віконце
І у хату упірнув.
Подивився: сплять малята…
Він обох полоскотав
Заморгали Їжачата,
Тато теж  тихенько встав.
Кіт примружив ліве око,
Діло кепське, час прийшов,
Витер столик правим боком
І на вулицю пішов.
 Вітерець впірнув у двері:
Бачить -королівство сну,
На підлогу здув   папери
І трояндами пахнув.
Покачавсь на занавісках,
Мамі пісню заспівав,
ніжно, комариним писком
потім в двері і пропав.
Козачки злетіли з ліжка
 І прожогом на город…
Бачать бабця воду з діжки
Набирає у відро.
Підлетіли їжачата
І вчепилися за бік
Діжка, хоч була пузата,
За секунду тільки брик!
І пішла вода по стежці,
Потім далі по землі…
Бабця бачить в небезпеці
Опинилися малі .
Кинула відро з водою
Двох вхопила за штанці
І, не втримавшись, стрілою
Полетіла у кущі.
А бешкетники регочуть
Пара йде із животів.
Чують… голочки гуркочать-
Бабця вилізла з кущів.
-Ох я зараз вам помию
Ваші вуха і носи,
Потім вам помию шию,
А за нею і хвости!
Заканючили малята:
-Ми прийшли допомогти,
А ця діжка, хоч пузата,
Захотіла прилягти!
-Ну гаразд не скигліть! Досить!
Час сніданку підоспів,
 Потім тата ми попросим,
Щоб він діжку закріпив.
Хлопці весело знялися
Полетіли як птахи
Ще й  за плечі обнялися
Агрономи –Їжачки.
Бабця вимісила тісто
Мама принесла роси
І вареників намисто
Запашіло в казані.
Ох і добрі бабця ліпить
Швидко так ,як птах летить
Ще й  усмішка сонцем світить,
Як за вухами лящить.
За варениками мамі
Розказали як було:
Як їх бабця рятувала,
Як водою їх несло.
Сміх лунав на всю хатину,
Дах розгойдався човном.
Потім всі місили глину,
Закріпив її вапном.
І тепер пузата діжка
Зможе витримають човна-
В неї скам’яніла ніжка   
Та ще й розповідь смішна .


Рецензии
Вчера только про вареники говорили с одним художником рижским,
но родился на Украине!.. Умеет делать их хорошо)))))))))

С улыбкой,
СВет.

Красииво звучит...
http://www.stihi.ru/2018/02/23/4553

Светлана Водолей   23.02.2018 13:43     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.