Адамове ребро

З ребра, пам'ятаємо, Єву,
Щоб в світі не вештався сам,
Не як насолоду миттєву, -
Як долю отримав Адам!

З часів тих у вічність майнули
Щасливі й не зовсім віки,
Та ребра свої не забули -
Рахують все чоловіки.

Шалено ті ребра кохають
Своє, а бува не своє.
І ребра на ребра міняють, -
У світі найкраще десь є.

І мають за ребра по ребрам,
Життя віддають за любов.
І музами звуть довгі ребра -
Так було, й завжди буде знов.

О, ребра, аж дух забиває:
Не можна відвести очей!
Ніколи без них не буває
Днів сяйва і усміх ночей.

Спокуса на ребра триває:
"Шукайте", - нашіптує змій.
Хай кожен з вас має, що має,-
І безліч на краще надій.


Рецензии