Мамины слова - молитва пророка

   Слова  мами - молитва  пророка.

Мені  мама  співала,  як  коси  чесала,
Коси  заплітала,   молилась  й  незнала.
Мамина  пісня  душевна,  глибока,
Та    доля    моя    одинока.

Була  неслухняна,  не  раз  я  вмирала
Від  кохання,  як  квітка  на  сонці  весняна.
Чи  можу  кохання  усі  пригадати,
Я  мушу  свій  гріх  сповідати.

Не  розпитуйте  мамо  за  мої  всі  вчинки,
Бо  не  раз  я  справляла  за  коханням  поминки.
І  не  раз  я  ховала  свій  сум  в  заметілі,
Знов  серце  жевріло  в  коханні  спянілім.

Я  так  закохалась,  що  навіть  забула,
Чи  я  помилилась,  чи  кохання  не  було?..
Чи  десь  загубилось  в  лісах  Верховини,
Чи  з  вітром  помчалось  у  хащі  десь  сині?..

Мені  мама  співала,  мені  мама  казала,
Щоб  долю  просила,  щоб  долю  благала,
Втече  доля  доню,  як  ключ  журавлиний,
Доля  й  щастя  навіки,  як  дві  берегині.

Та  я  нагрішила  в  цім  світі  чудовім,
Доля  голову  вкрила  віночком  терновим.
Слова  моєї  мами -  молитва  пророка,
Тому  моя  доля  така  одинока.

Автор: Н.П.Рубан.


Рецензии