Спомен

Спомен
Автор: Р. Русев               

Любов.
Да се събудиш до съня си.
            Н. Владимиров

Първа среща...
оставила нежно докосване
на устни само за миг,
когато набързо
си взехме довиждане...
Все още усещам ласката
като полъх на устните,
едва докоснали тези на другия.
И в тишината последвала
поисках да събера
душата си с твоята.
Обикнах те
още първият миг
ми влезе в душата.
Не разбрах как и защо,
но се случи
и какво по-натататък?
Ти си като синя луна,
пълна и силна,
сияеща!
Влизаш, не питаш,
просто така
настани се в душата ми...
Разрушаваш,
създаваш,
градиш...
Отлиташ...
Но тук си остана...
Завинаги.


Рецензии