Шал

Шал
Автор: Р. Русев                х

Самотните ми нощи натежават,
загъват ме във шал,
полуобгърнал
самотата ми,
а вятърът подхванал е
крайчето на шала,
подмята го едва-едва.
Мълчи си самотата,
не продумва,
загърната във шала
вечерта, подухва  вятър
и разплита,
влачи се конецът във нощта.
Вървя, а шалът намалява,
стъпките разплитат
ред след ред,
щом свърши шалът -
самотата вероятно
нов шал ще почне да плете...
И пак ще е полуобгърнал
с тъжна самота
рамене ми,
ръцете
и душата...


Рецензии