Як пахне землею

Гарно як пахне землею,
Моя планета у серпні,
Гарно як пахне землею!
Гарно як пахне землею...
Жне комбайнер рясні жита,
Житу немає початку,
Жне комбайнер й сіє літа,
Літа у повнім достатку.
Гарно як пахне землею!
Тут сонце враз захиталось,
Мамо! - у небо гукаю,
Чом часу мало зосталось?
...Мати спустила Покровом
Ласку любові і щастя,
Мати утішила Словом,
Тим, в чий Покров одягатись.
Гарно...як гарно! Як тихо...
Як ця хвилина спасенна,
Скрила крилом, ніби птаха,
Птаха по небу весела.
Птахо! - зову, -  де насіння
Ти набираєш в засіки?
Пташка сказала: - сумління
Роду із віку до віку...
Бачиш? Отам  трухлий корінь?
Дерево зсохлось і впало,
Тут благородствія повінь
Від хлібороба зростала...
...Гарно як пахне землею!
Тільки - мов мертвая тиша,
І на зупинках сім'єю, ті,
Що вже нас не залишуть.
Хліба доволі й водиці,
Їм не спинитись в тім русі,
Вибух! - і смерть на їх лицях...
Пекару в дім не вернутись...
Вибух! - і поряд упали,
Ті, що поїли, й водицю
Нам у дома постачали,
Й місту уже не напитись...
Вибух! - і впав там електрик,
Той,що ось тільки закінчив
Справу свою, йшов додому,
Й смертію злою увінчан...
... Гарно як пахне землею!
Я! Я їх радість й радіти,
Гарно як пахне землею!
Й їм, трударям, возносити
Славу за подвиг безсмертний,
Вдячність за хлібчик у домі,
Вдячність! Нема в небі мертвих,
Їм жити вічно в цім слові.
Слово! Лети і неспинно
Щедро даруй хліб і воду,
Тим, хто спасав нас  незмінно,
Їм, благородного роду!
Гарно...як гарно...і - сумно...
Тільки земелька припала
Серцем отам, де не темно,
Де їм затишно і гарно...
Гарно як пахне землею!
Гарно як пахне! Ти чуєш?
2014р.

 








   


Рецензии