Книга

На схилi лiт у кожноi людини
Э книга про ii життя,
Вона сховала в собi днини
Ввiбрала все ii буття ...

У нiй присутня кожна думка,
Кожна подiя i слова,
Що могли бути як безумцi
I ображати навмання.

У нiй присутня кожна радiсть,
Жадана мить та вiдчуття,
Що грiють спогадами старiсть,
А iнколи, i все життя...

У нiй присутня кожна хвиля:
То смутку, то жаги життя,
То вiльний подих в кожнiй милi,
То млявий погляд в небуття.

Що ти зробив, а що би мiг,
Добро де сiяв, а де смуток
I що в собi ти перемiг,
А що залишилося брухтом.

Де ти ходив, чого досяг,
Кого зустрiв i з ким лишився.
Коли в грiху ти десь застряг,
На скiльки в ньому заблудився.

Коли спiймалося прозрiння-
Що цiнним було, а що пил,
Куди направив ти зусилля
I скiльки дарував ти крил.

На схилi лiт у кожноi людини
Э книга про ii життя
З якою полетить вона у вирi,
Покинувши земне своэ буття...

16.06.2017г.

Т. Душа


Рецензии