Та т ла мокрий хв ст. Та духа стин...

*   *   *

Та тіла мокрий хвіст.
Та духа стин.


Як тягнуться до мене Пірінеї!
Як жалко, що не я — світ буде з нею:
Нащо Землі цей Отчий повний благовіст...
Ще світ не вийшов з надихань простих,
В смерті життєвій — тягне «Одісея»,
А хто над виром — «Житіє святих».
Ти мов на торзі, мов би з них:
Кому усюдисамосущий вдих?

1994


Рецензии