Без теб любов

Без тебе Любов!
Автор: Р. Русев                х

Искам да те разруша, Любов,
да съм жесток като теб,
макар че камбанките у мене звънят:
Не бива! Недей!
Трудна си, жестока,
не навреме!
Мъчна си, нетърпелива,
страстна, без очи.
И кратковременна.
Обикнах те, Любов,
мечта ми бе.
Бързаше да ме прегърнеш,
прикотка ме,
дори не попита...
С прегръдката нежност
ме призова,
в красивата сложност
на бързи слова...
А сега?
Защо омраза има сега?
Защо бързащо-тъжна
си тръгна?
Какво беше това?
А аз  - къде да вървя?
без тебе, Любов...

А отвън е луна,
синьокървава.
Студена и мъртва.
необичана...


Рецензии