Отаман

Сірко їде по Січі,
Сиві вуса на лиці,
За вухами — оселедець,
Отаман той — молодець!

Він шаблюку — дужу має,
Жупан добрий - не звисає,
У сріблі його рушниця,
Смерть паганцям — хай присниться!

Заблищать коня підкови,
Козаків підійме знову,
У негожую годину -
Захищати Україну!..

У кривавому бою -
Землю захистять  свою,
Щоб турбот вона не мала,
Діти, щоб - спокійно спали!

І дійшло через віки, -
Частку мертвої руки,
Козаки до битви брали,
Та — звитягу здобували!


Лютий 2018.


Рецензии