Весно, веснонько, красуне

Зимонька пакує речі,
В поле поглядає.
Крізь тумани недоречні
Весноньку чекає.

Бачиш листя на тополі
Зеленіє рясно,
Журавлі крокують полем,
Прилетіли вчасно.

За селом веселий гомін,
Дітлахи сміються,
Річка стогне, криги гонить,
Хвилі в берег б’ються.

Стелеться, біжить, шепоче
Потічок в долину,
Вплести в коси верба хоче
Довгу, літню днину.

Весно, веснонько, красуне!
Принеси нам щастя,
Хай же з талою водою
Відпливуть напасті.
--------------------


Рецензии