В теб

Разнежена, нощта сее дъх на лавандула,
по плахи стъпки следват приказни мечти.

Със смях очите ни преливат във обичане,
В косите ни затъкнати са китки от звезди.

И бърза кадифяна нощ по брега лазурен,
зефир разстлала, сладостна умора и нега.

А аз обичам да съм в тебе, във сърцето ти,
като птиче, което знае как обича любовта.


Рецензии