Абрикосы - Аbrikozen

Gebruind tot de donkere kleur van abrikozen.
Sap met gouden wespen
sijpelt door de tuin, in stralen.
Malse stevigheid van
melkdeeltjes van walnoten,
een nat gerimpelde schil onder je vingers.
De nacht, zwart als een gloeiende koekenpan,
loopt over in melk van de morgen,
stroomt over in oranje dag.
En opnieuw: eindeloos abrikozen.
Wijnstokken bezwijken
onder het gewicht van de trossen.
Meer dan kinderjaren was het
een algeheel feest van de oogst,
preludes van het leven.
Misschien was het beter te weten
dat het nooit beter werd …
… abrikozen abri’s van augustus...

***

Загорелые до смуглоты абрикосы..
Позолоченный осами сок,
растекающийся по саду
струйками.
Спайки
Между ореховыми молочными дольками.
Мокрая морщинистая скорлупа под пальцами.
Черная как раскаленная сковорода ночь,
переходящая в молочное утро,
перетекающее в оранжевый день.
И опять: бесконечные абрикосы,
виноград на шпалерах,
ремонтируемых ежегодно,
потому как ломаются под тяжестью гроздьев.
Не детство – сплошной праздник урожая.
Этакая разминка перед жизнью.
Знать бы тогда что лучшего и не будет…
…абрикосовый адрес августа


Рецензии