Люди мов зiрки

Я інколи бачу людей
Кометами або зіркАми,
Із безліччю різних ідей,
З своїми, мов сполох, світами.

Вони мерехтять, як свічкИ
На чорній безмежності ночі,
Свої колихають думки
І здійснюють мрії охоче...

Від сумнівів якось тьмяніють,
У розпачі тануть, як віск.
Свою загубивши надію,
Не бачать світитися зиск.

Веселкою радісно сяють,
Коли щастя ллється, мов мед.
А іноді тихо згасають
Або розбиваються вщент...

О, люди! О, диво-зіркИ!
У кожного з вас своя доля.
Людина, благаю, світи!
Бо мороку досить довкола.


Рецензии