Преходно

ПРЕХОДНО
Автор: Росен  Русев               

Мислите, спохождащи самотните,
без надежди и ненужни никому,
като диаграма са начертана
от живота по срещните пътища.
Все така лъкатуши, извива се,
все така допирателна няма,
като дрипа на трънка измислена,
вечно от вятъра мятана.
Колко много мечти и надежди
по ветровитите пътища
отдавна заминаха.
Духа и шепне:
-Всичко е преходно.
Болка е. Слушай...
Ще отшуми.
После аз ще я взема.
Ще я взема от теб,
ще я взема.
Но сега я носи,
тя е твоето бреме.
И когато заспиш...
И когато посипе я пепел...
В съня ще олекне.


Рецензии