И тишината ще мълчи

И ТИШИНАТА  ЩЕ  МЪЛЧИ
  Автор:  Росен  Русев               
Сега?
Сега го няма. Замина си вече.
А утре?
Далече е утре.
За някого е ден,
за други лист от календара.
Откъснат, заменим, безличен...
А може - вечност, миг любим
и остаряла стара фотография,
или картина на стената
с лалета и метличини....
Сега тук толкова е тихо,
телевизора дори мълчи.
Единствено на монитора на компа
оченцето блести.
Да имаше поне цигарен дим
до чашата със вино...
*
Хей, не мисли! Всичко ще премине.
Дъждът сълзите ще отмие,
слънце ще ги исуши.
И няма повече какво да криеш,
ще спрат и милите лъжи.
Не ще да има повече "Любима",
(за мен си рай и слънчев ден)
в антракт от опера любима
и тишината  ще мълчи...


Рецензии