Ой дай Боже

Ой була -була
висока гора,
ой дай Боже,
висока гора
Єліонськая,
ой дай Боже...

"Ідіть в селище,
що он там лежить,
ой дай Боже,
що он там лежить,
Віру сторожить,
ой дай Боже...

Там знайдете ви,
ослицю й осла-
одв"яжіте,
осла одного,
осла одного,-
приведіте...

Осла привели,
його покрили-
накривали,
його накрили тим,
що зібрали-
собирали...

Спасіння в Вишніх!
Спасіння в Вишніх!-
восклецали,
й Господа свого
люди звідусіль-
зустрічали...

Достоїн хвали!
Достоїн хвали!-
в світ посланий,
достоїн хвали той,
кого знали,-
й величали...

...В Ієрусалим,
в Ієрусалим-
-заплаканий,
Іісус прийшов,
Іісус прийшов-
Богом знаний...

Бо знав наперід,
бо знав наперід,-
ту недолю,
що паде тут люд,
що паде тут люд,-
в злому горі...

Ієрусалим,
Ієрусалим,
тай розрушать,
що свій час не знав,
що свій час не знав,-
Богу служить...

Від благоволінь,
Божих повелінь,-
закрив очі,
і не захотів,
ці дні зрозуміть-
що пророчі...

...Слава Господня,
по землі пішла,
ой дай Боже,
по землі пішла,
і цей люд знайшла-
ой дай Боже...

І питав народ,-
хто до нас прийшов,
хто це буде ?-
й відповідь почув,
й відповідь почув,-
Він Свобода...

Знає Назарет,
Галілейський той,
як пророка,
Сина Давида,
Сина Давида,-
з древні Бога...

В храм Господь ввійшов,
в храм Господь ввійшов,-
содригнувся,
що в вертеп цей дом,
що в вертеп цей дом,-
превратився...

Господа знайшли,
Господа знайшли,-
в цьому храмі,
обездолені,
обездолені,-
без спасіння...

Їх Господь зціляв,
й Думу промовляв,-
"всяк спасеться,
хто до Господа,
в каяттях прийде,-
обратиться..."

Достоїн хвали.
достоїн хвали,-
Син Давидов,
прославляли,
прославляли,-
Бога діти...

Й тим хто відганяв,
з дому цих дітей,
Ісус мовив:
що Сам Бог Святий,
тримає цей храм,-
так достоїн...

...Ваіям Святий,
свічечка в руці,-
слава Богу!-
вивів нас з ночі,-
привів в дні оці,-
славім - Бога!

...Ой була була,
висока гора,
ой дай Боже,
висока гора,
Єліонськая,
ой дай Боже!
2015р.


Рецензии
Как напевно, Ангелиночка, ты славишь Бога,
как красиво и тепло...
Спасибо!
Заринка.

Зарина Морская   01.02.2018 15:58     Заявить о нарушении
Здравствуй, милая,зимними длинными вечерами бабушка мне пела. Не думала что этот праздник будет со мною. Спасибо

Ангелина Длинка   01.02.2018 16:11   Заявить о нарушении