Молитвa - Gebed

Schuif het donker weg, schuif
met een blauw gordijntje, lampje of een kaars,
dat vlammetje, dat het duister kan verdrijven,
met zijn twee visjes, yin en yang.
Zwart en wit, niet donker, niet licht.
Zou dit kunnen wegnemen,
het echte donker, verwijderen
dat zwarte vierkant uit zijn geest?
Yin en yang, vogels uit de oceanische diepten,
vissen in de vlucht…
Schuif het donkere weg, schuif,
zodat zij niet omkomen bij het opvliegen,
ineengevlochten in dit helleoorlog,
met hun veerkrachtige vinnen
samengebald in een kring
tweevoudig wijs...
O, mijn waarheidsgetrouwe God, help hen,
opdat zij elkaar begrijpen
en het witte janken uit de keel van de sneeuwstorm
hen niet doet verstikken.
Haal uit de grijze vrieslucht
de witte kozijnen met de zwarte ruit.
Ik smeek je, sta geen plagiaat toe,
zodat deze cirkel in twee;n breekt.
Schuif het donkere weg, schuif…
Laat zien, God, uw essentie,
uw geduld met dit verschijnsel,
snel en zonder uitstel –
met dit wonder uit twee delen!
Schuif het donkere weg, schuif…

Молитва

Отодвинь темноту, отодвинь
синей шторкой ли, лампочкой, свечкой,
огонёк чей выпрастывал вечность
в виде рыбок глазастых янь-инь.
Чёрно – белых, не свет и не тьма…
Ну а если он в силах отринуть
темноту настоящую, вынуть
этот чёрный квадрат из ума?
Янь плюс инь – это птицы глубин
океанских, иль рыбки в полёте.
Отодвинь темноту, отодвинь,
чтоб они не погибли на взлёте.
Коль они в этой адской войне
так срослись плавниками упруго,
что – одним ограничились кругом
и премудрыми стали – вдвойне.
Боже праведный, им помоги,
чтоб они понимали друг друга,
чтобы их не захлёстывал туго
белый вой из гортани пурги.
Из серозной промозглости вынь
раму белую с чёрным квадратом.
Умоляю, не дай плагиату
разорвать круг из двух половин.
Отодвинь темноту, отодвинь,
прояви Божью суть и терпенье,
чтоб явилось и без промедленья
чудо света из двух половин!
…отодвинь темноту, отодвинь...


Рецензии