Свобода i воля

Свобода чи воля. У чому різниця?
І що найчастіше у сні усім сниться?
У чому свобода, для чого та воля
Якщо усіх разом пов’язує доля?

Під гаслом свободи лишають життя
І чиясь то воля вбиває буття.
Чи можна буть в світі самим по собі
Без хліба, без грошей, в біді й голитьбі?

А як же родина, малі діточки?
Отож та свобода - самі балачки.
Та й воля обмежена в часі й просторі.
Життя – виконання призначеній ролі.

Гадаю, свобода – заможність людини,
Що чесно працює о кожній годині.
Людина в свободі не краде ніколи,
Не заздрить, не бреше – бо то його воля.


Рецензии