Хэтер

Кунеллэрдэ, йорэк турлэрендэ
Кайчак авыр, тынчу булгалый.
Тошлэремдэ кургэн матур тошлэр
Кунеллэрне нигэ алдалый?

Сою атлап керэ башлаганда
Йорэк ишеклэрем ябыла.
Сине кургэч теллэр бэйлэнэлэр,
Эйтер сузлэрем дэ онтыла..

Бер – беребезгэ иялэшкэн коннэр,
Гашыйк булган чакларым...
Уз-уземне яшусмердэй тоеп,
Курешкэндэ..сине кочаклавым...

Истэ алар, бугенгедэй истэ,
Кон дэ тошлэремэ керэсен.
Син дэ сагынасын бугай,
Уйлыйсындыр мине,курэсен.

Сойдем сине. Хэм дэ соямен мин
Оныта алмыйм,жаным,узенне.
Барсын бирер идем,курер очен,
Елмаю тулы чибэр йозенне.

Бэхетлеме икэн тормыш юлын?
Тынычланды микэн кунелен?!
Курешкэн чакта ни эйтерсен икэн,
Ничек тибэр синен йорэген?

Экияттэй утте безнен аралашу
Белсэк тэ без бергэ булмасын...
Эй,Ходаем, рэхмэт шул мизгелгэ,
Хыянэткэ юллар куймасын..

Бэхетле булсын барсы бу доньяда,
Мэхэббэтлэр булсын саф – чиста.
Хыянэтлэр булмый торсын иде,
Союшулэр булсын чынлыкта.


Рецензии