Ода стихии

         Ода  стихії.

Хмари  з  вітром  спочивали,
На  горі  високій,
Тучею    на  поле  впали,
Як  стервятник-сокіл.

Усе   періщили,   ламали
Й  били  градом,
Додолу   яблука   кидали
З  виноградом.

Крутились  вихором,  гуляли,
Свистали  свистом,
Стежки  й  дороги  залатали,
Останнім  листом.

А  потім  знову  піднялися
На  вершини,
Снігом  на  гори  уляглися,
Припорошили.

Полягали  хмари   чорні    спати,
Аж  стали  білі,
Й  понеслися  з  вітром,  знов  кружляти
У  заметілі...

Автор: Н.П.Рубан.


Рецензии