Ти в казковому свiтi будинок ляльковий

Ти в казковому свiтi будинок ляльковий
Збудував iз цеглинок розбещених мрiй.
Замiсть пензлика - келих для фарб кольорових,
Розплескати веселку по аркушу марной надiєй.

Iграшкова русява голiвка скотилася долу,
Мружить штучнi свої оченята блакитнi.
Замiсть серця -годинник. А посеред столу
В порцеляновiй склянцi уламки кiнцiвок, зануренi в збитень.

I ганчiрка червона.. Може кров чи вино?
Бiлим саваном свiтло закрило, як морок.
Дим пожежi стискає легенi. Вiдсутнє вiкно..
Анi руш. Анi слiв. Анi шансу останньому подиху.

Млосно. Боляче. Лячно. Спекотно!!
Вздовж стiни на полицях металевi обличчя,
Щось осклизле на тацi и сморiд мерзотний..
Чи закiнчиться казка страшна, чи триватиме вiчно??

Звiдки замкненi дверi усюди в будинку?
Пiдлетiли повiтрянi кульки пiд стелю.
Дайте кисню! Подихати хоч на годину!
А натомiсть тобi розум вiдчай заклеїв..


Рецензии