Так цмока виноград цукринку кожну...

         Правда Проста:
         витягуєм за – не затопкане мозком:
         що ще відповідає... За живіт, за – нижче,
         за хвоста...
    тягнем за просте
         що – спрацьовує...
         Церква – над столом:
         ви Церкву – чи нижче
         вицьомуєте?..

          (  З поезії "Пустота простору")


*   *   *

Так цмока виноград
цукринку кожну —
Навзліт,
як Діву —  Купина Неопалима.
Як ранішня молитва — силу Божу...
Що сходить з радісного Ієрусалиму.


Знов пищить радість! —
щоб прорватись в кожнім…
Бо заливали села, гори, кручі...
...І восени сказав узятись Всемогучий
за солод у буттєвості погожій.


Ану! — не якайте на даль, скрипучи, гарби...
Се вам не Ігоря полки — і
навмання...
У вересні? —
тягнув неясний Божий запах фарби!
До школи.
А не якісь-то несолодкії знання...


Так не брехнім тут
на дитинство й церкву.
Дітям вручали пресолодкії цукерки:
Отця Таємного передання.


З ним  потепління йде... Молім.
Не якаймо однині.
Від Палестини се вино —
і по вустах, по Палестині...
Бог в руку взяв,
стиснув...
який послужить... аромат...
І сам помахував під серцем
що там? —
молитва, пісня, автомат...


який по долі Божий виноград, —
які ще “щоти”?
В нас виноград —
смокче цукринку кожну
Навзліт,
зріла душа — зрілу любов неопалиму...
Нам ранішня молитва — сила Божа...
Сам Бог схиляється
до нас
з Єрусалиму...

28.09.2005


Рецензии