Купальська нiч

Немає кращого у світі,
ніж назбирати в полі квітів,
барвистий з них сплести вінок
і в нім пуститися в танок.

Багаття в лузі розпалити
та хоровод навкруг водити,
торкнутися твоїх долонь
й босоніж прямо у вогонь…

Спадала думка ця бувало
в чарівну нічку, на Купала,
коли п’янили всіх дива
й ходила кругом голова.

У далині юнацьких літ
збирали папороті цвіт.
Там в темнім лісі до світання
шукали ми свого кохання.

Воно горіло в сотні свіч –
на те вона й купальська ніч!
А потім тихо за водою
пливли віночки чередою…

24.01.2018


Рецензии