Любовите

              ЛЮБОВИТЕ
    Автор:  Росен Русев               

Проклинайки понякога любовите,
които все така живота ни поднася,
и обърква дните ни, и мами ни,
и ни вкарва в хаоса на чувствата,
подвластни на  отминалите дни.

Огъва се и времето, попаднало
в гравитация на Юпитер така,
от там попаднали във колапса
на черна дупка,без връщане назад.

Любовите, великите, чудесните
и вечно търсени, копняни с дни,
оставили звездите -  огърлици,
да осветяват разстоянията помежду ни.

Притихнали, омаяни, от тези къси срещи,
които толкоз  рядко животът ни предлага.
Обичани, обичащи в хаоса се смесваме ,
поръсени със звезден прах от мигове.


Рецензии