Я хочу стати пташкою...

Я хочу стати пташкою,
Голубом чи солов'єм,
Старість близьку не милую
Горобчиком заклюєм.

Дивно співає зозуля
У срібній клітці моїй,
Зморшками вкрилася доля,
За юністю пташка мрій.

Сивійте, роки, не брови,
Серце, мов дятел звучи,
Жага, не стій біля прірви,
А корольком щебечи.

Хай крук ширяє за мною,
Й чорторий крутить до сліз,
Не боюсь людського глуму
Й зловісних очей розріз.

Ні лебідка, ні жар пташка,
Не знесуть мене в Рай,
Де хлоп'я купає річка
Й здається життя безкрай.

Молодість, здійми свій гонор,
Душа, розквітни, мов май,
Ластівка, гей, гей, свій норов,
Крилатість дай свою, дай!


Рецензии