Божье вмешательство

Боже втручання

(Сонет)

Не позаздриш Господу на небі,
бо йому живеться важче всіх.
Людство й живність опікати треба
і карати грішників за гріх.

Бог не вправі вийти сам із себе,
по трудах звалитися із ніг,
спочивати, як на водах лебідь,
чи, як білка, лущити горіх.

Бачачи в деталях поле бою,
хоч не може мати зброї сам,
підкидає все-таки набої
Батьківщини істинним синам.

І прикрити може їх собою,
шкодячи відверто ворогам.




––––––––––––

©Анатолій Загравенко.


Рецензии