Як сумно, важко, одиноко

Як сумно,важко,одиноко…
І настрій мій розвіяли вітри.
А втрати біль піднявся так високо
За гори…Де лежать круті сніги.

Здавило серце каменем тернистим,
Не  можу ворухнутись через плач,
І жаль-печаль веселкою нависне…
Не розгадать той лабіринт задач.

Дивлюсь у небо,стримую ридання…
Шукаю очі мамині в пітьмі.
Якесь далеке й сильне сподівання
Керують мною,а вуста німі.

Ти подивися зіркою на мене,
І місяцем вечірнім посміхнись.
Подай же знак! Лише одне знамено…
І росами ранковими вернись.

Мені так важко,мамочко,без тебе,
І без порад твоїх,без теплих слів.
І я підводжу очі свої в небо,
Та відчуваю дотик снів-снігів.

А ти далеко,ти високо,мамо…
І віє холодом з небесної пітьми.
Та тільки згадкою тепер так само
Зігріють серце сковані сніги.

Ця усмішка щоночі мені сниться,
А очі посміхаються у даль…
Так пристально…а в грудях  рветься
Оте моє серденько…сліз печаль.


Рецензии