Нур-пепе

Мад са мичlи йифен бере,
Рехъ физваз,вил акьуна-
Заз векьерай гъвечlи ишигъ,
Рапlрапlиз,куз акуна.

Чир хъхьана гьа сят заз-
Ам зи дуст нур-пепе тир.
Мад зи рикlе гьатнавайди,
Аял чlаван лепе тир...

Маяк тир хьиз жедай ам заз-
Зи хиялдин цlирериз.
Рехъ къалурда белки лугьуз,
Рикlевай пак сирериз.

Са умуд кваз фидай патав,
Гьатна адан геле зун.
Гьар сеферни тикрар жедай-
Хкахьдай ам гъиле зи.

Къайи жедай тахай шеъ хьиз,
Чим гудачир капуниз.
Хкадардай векьерал за-
Пашман хьана къачуниз.

...Гилани зун фена гьаман,
Рикl умудрив ацlурна:
Гъиле гьакl са гьашарат тир-
Ада зун мад "алцурна"...

Нур-пепе,мад алцурарда,
Лагь,вуна зун шумудра?
Вун,зи кьилиз акъат тийир,
Хев кумачир умуд ян?!

*нур-пепе...ина "светлячок" я


Рецензии