Правда

І сьогодні, і завтра – немає ради.
Розплющив очі і не радий,
Веселка грає у зіницях,
Та душа не веселиться,
Відпочиває, мов цариця
Після святкового банкету.
А воля молиться щодня:
“Дивися, плач й волай!
Сяє сонце. День без хмарний!
І правда у пітьмі!”
Воля роздирає очі,
І душу світлом обдає,
Аж тьмариться у голові,
І все ворушиться живе,
І злі, і добрі, і владарі,
Правду не сховають у пітьмі,
Під живою шкірою землі,
І засяє правда звідусіль!


Рецензии