Есенно настроение

   ЕСЕННО НАСТРОЕНИЕ
автор:Росен Русев                х

Прасковата оголя до болка.
Рожбите изгуби си – листата
с порива на есенния вятър.
Димитровчетата останаха сами.
Оклюмаха чела дори цветята,
а около нея тъжно всичко посивя.
И облаците по небето на вълни
все така се
плъзгат–
отиват,
връщат се
незнайно накъде
къде ли.
Вървят в своята приумица,
всъщност са поели
 от никъде,
за никъде.
Защо ли?...
От мъката  по лятото
сълзите облачни прокапват         
и мокрят сухата земя.
Като че сълзи потекли са
на някого
от някъде…
за лятото...


Рецензии