Звiр - загадка

Ви не бачили такого.
Він живе у джунглях Конго.

Як в слона чи в носорога
В нього тіло. Шия довга.

Як в дракона — голова.
Не поможе булава.

Тони м’язів напоказ.
Валить дерево за раз.

А за два — цей звір-качок
Зупиняє плин річок.

У каное, у човні
Не пливіть у Конго, ні!

Бо не встигне вас зцілить
Навіть лікар Айболить,

Якщо раптом вашу шлюпку
Звір потопить як шкарлупку.

Пломби випали б у Рембо...
Хто цей монстр?
МОКЕЛЕ-МБЕМБЕ!



Примітка: Мокеле-мбембе — динозавроподібна істота, про яку розповідають тубільці, що проживають у басейні ріки Конго. Назва істоти мовою лінгала означає «Той, що зупиняє течії річок».


Рецензии
Да Рембо - сынок по сравнению с этим гарным чудищем)))

Константин Матаков   18.01.2018 21:51     Заявить о нарушении
Спасибо!

Игнат Меренков   18.01.2018 22:44   Заявить о нарушении