Сокровенне

З миру по нитці - голому сорочка,
з миру по нитці, а я Твоя дочка,
Боженько Милий, пострічай дитину!
Матінко Божа, хай же не загину...
... Йду по земельці, а вона святая,
Лавра - живая, і голуб співає:
з миру по нитці - голому сорочка,
з миру по нитці дайте в пряжу дочці.
Знаєш, мій Боже, я ж мала дитинка,
тільки родилась, й одна як билинка,
мама і татко пряжу ту не мають,
з коі сорочку всі Святі зіткають.
В Храм - і схилилась, оченьки до неба,
Рідніі, Любі, дайте, мені треба,
цяя сорочка, та благословінням,
Кріпость і Сила Ваша ізбавлінням.
...Ясніі Очі, Ясен Град вітає,
в Лаврі Величній, і дитя - літає!
Крилочки - крила! - ввись! Душа співає!
Батько Небесний душеньку ласкає...
Матінка Божа Свій Покров спустила,
мою голівку від злого прикрила,
всіі Святіі Отці Преподобні
й Матінки Святі подали обнову.
Моя сорочка не цвіте сльозами,
моя сорочка, не бабці не мами,
моя сорочка, у Свят Лаврі зшита,
й від злого часу дитятко закрито...
...Йду вже додому, й трохи заблукала,
бо цю дорогу, знаю дуже мало,
й знов голуб птаха пісеньку співає,
своє дитятко Лавра звеселяє!

Святая Лавра, Ты - наше спасение,
Ты - наш Врач...и пусть этот стих
от души и чистых помыслов,
умножится многими  новыми...
Святые Преподобные Отцы наши
Печерские молите Бога о нас


Рецензии
Дорога Ангелиночка, відчувається, що вірш, ніби дзеркало Душі автора, дуже сильно написано, Духовно. Нехай Бог нас береже. Цьомаю.

Ольга Липа   16.01.2018 15:41     Заявить о нарушении
А все-таки голуб співав мир і прекрасне майбуття.Дякую, Олічка ,за побажання

Ангелина Длинка   03.02.2018 12:37   Заявить о нарушении