Шчасця нам бы хоць трошкi з нябёс

Як знянацку прыйшлі да нас грозы,
На Палессе вясновай парой.
Дождж з нуклідаў, ды горкія злёзы
На радзіме маёй.



З дня на дзень і гады праляцелі,               
Рану ліжа няшчасце, бы соль.
Што цяпер у бятонным тым целе?
Не дай, божа, другі людскі боль.



Ну няўжо мы не знойдзем сілу
Супакоіць нясчасных людзей.
Пад рэактарам вырыць магілу,
Закапаць яко мнозствам надзей.



Ды з палетак сабраць увесь атам,
Утапіць у людскім моры слёз.
Людзі просяць у бога ўпарта,
Шчасця нам бы хоць трошкі з нябёс.


Рецензии