Три деспота

 
       “На чужому горі без расплати
        Свого щастя Вам не збудувати”* (Укр. яз)       
                (Павлик) 
             
Цей деспот першій
    владою зветься          
Калічит тіло, або це  цього мета
Його твердиня  и його Фортеця
Усі йому плебеї, добробут їх жага

А деспот другій,
                як йому живеться,
Від віри він, душа його прихід
Прикриє богом,
          другом назветься
Шахрай калічить душу,
Ось де мету  знайде

Тай третій деспот е,
Він страшний самий,
Калічит усе – і тіло,  та і душі
 И має назву натовп, чи  юрба,
 Він кличе ненависть,
Та й суд учорашній,
 Образи  пригадає   повсякчас.

Вона повсюди та образа,
 На помсту кличе усіх, та зве
Вона як факел, скрізь дірою сяє
Усіх с собою  поведе
З червоною  йдеш ганчіркою
А “бик натовп” він підбиває ,
 А не поїдеш, ти третій лишній,
 Ти не пройдеш, ти не  як усі,

 Їх рішення е колективні,
 Усіх поражають клепатньой
 Ти пам’ятаєш Мефістофеля,
 Коли ти говориш з юрбою            
Безмірно світ жорсток, безмірно,
Цей третій деспот, та юрба,
Чи  скрізь наушників він має,
Завжди убивці наготові               

Неначе зі світу тебе зганяти,
Чи на цепу в тюрму саджати,
Чи ти титан,
         тай  досі не зрікаєшся,
Проти течії пливеш,
То бути в м’ясорубці,
Або жорнах Всесвіту
Твоя стежина, жадає Бог!
 
Полтава   
11.01.2014               

© Copyright: Маргарита Шелешко, 2017
Свидетельство о публикации №117011200443

      


Рецензии