Танц

ТАНЦ
автор: Росен Русев
От ъгъла се усмихва нашата младост,
усмивката тъжно блести във очите ти.
Движим се в танца и малкото радост,
издайнически в окото сълзата блести.

Уж танцът е в такт, ала май сбъркахме
стъпките. Мила моя, недей. Нека тази
сълза е последна, ти надникни в мен.
Аз ще ти върна усмивката,ще я върна!
Ще бъдеш щастлива. Повярвай на мен!

Летим в ритъм танцувален,ти у мен си,
нежно опряла глава на гърдите ми.
Сгушена в мен, толкова малка и бяла,
пристъпваме плавно в ритъм на танца,
колко лесно е- две напред... една назад...
Вървим с теб ръка за ръка към залеза,
а от там нататък има път - само нагоре.


Рецензии