I скiльки серце не давили

І скільки серце не давили

І скільки серце не давили,
Я залишався молодим,
Коли у грудях затремтіло,
Кімната кров'ю попливла.

І вмить ударило у очі,
Пекуче сонце між зими,
Заграли діти на подвір'ї,
Кричала мати не шуміть.

А я лежав не міг заснути,
Усе застигло на мені,
Коли на ноги подивився,
А їх немає лиш бинти.

І я кричав, що сили ні,
Це сон я хочу бути молодим,
Ступати вільно по землі,
Де війн немає і журби.

І я згадав як впала зірка,
Як захиталася земля,
Сльоза розлилася скляна,
Злилася з болем і вогнем.


Рецензии